#131 Porträttera Dig i En Annan Tidsålder

22 Sep

(Johanna Grape, Jag, Miriam Lagerborg och Maud Lagerborg)

Efter 3 år i teatergruppen småstickornas tjänst har jag fått skådespela som diverse personer från svunna tider. Allmogemarknaden i synnerhet har lett till en del rollprestationer som drängar, doktorer och skådespelare (Alltså att skådespela en skådespelare, fast på 1800-talet). Och det är något speciellt, nästan lite underligt att klä sig i kläder som ansågs moderiktiga för senast hundra år sedan. När man sedan ser sig själv på bild så inser man att man faktiskt inte är helt olik dom där svartvita människorna som finns inramade på museer. Det sätter lite perspektiv på tiden, människor och kultur liksom.

I vilket fall så hörde min bror av sig till mig. Han jobbar som fotograf på en mäklarfirma och skulle fotografera villa Majsäter uppe på Dalvik. Och grejen, alltså grejen med det här huset var att tanten som bodde där förr har helt lyckats bevara innanmätet på huset sedan 20/30-talet. Och då menar jag verkligen som om någon satt en stor glaskupa över huset i 90 år. Det ligger tidningar runt om i huset med rubriker som ”Hitler Invaderar Polen”, ”Polio-bryter ut i Sverige” och annonser som ”Doktor Waldenströms patenterade Cannabis-extrakt”. Fantastiskt!

Så min bor (Max Andersson), frågade en vecka innan fotosessionen om jag kunde få ihop några statister i tidsenliga kostymer som kunde agera finfolk i  huset. Sagt och gjort hörde jag av mig till dramaverkstan (teatern) och bad om att få låna kläder. Vi åkte upp till Villa majsäter och improviserade ihop lite intressanta vinklar och situationer och voilá: annonsen har nu på på 3 dagar  fått mer än 30 000 klick.

Och som grädde på moset cirkulerar det nu rykten om att huset är hemsökt…

————————————————————————————————–

Du Behöver: En Kamera, Äldre Kläder (ett tips är loppis och second hand, L.O.S.H), Du kan också använda dig utav vintagegejs, som är ett jätte enkelt verktyg för att få dina bilder att se äldre ut.

Kostnad: Ca 150 kr för kläder

Tid: Ca en halv dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: