#147 Lär Dig Skriva Ett Medborgarförslag (Med oss!) (Idag!)

2 Dec

 

 

På söndag kommer Frida Ohlsson Sandahl till Presentutställningen i rådhusparken och håller en workshop i hur man skriver ett medborgarförslag.

Ett medborgarförslag är ett dokument som du som medborgare i en stad kan skicka in till politikerna i antingen din kommun eller ditt län. Och det fina är att alla inskickade förslag måste läsas upp i kommunfullmäktige. Men vad jag tycker är intressant är det faktum att det (enligt wikipedia) i genomsnitt bara skickats ca 26 förslag till kommunen på två år. Och då har ändå ca. 30% procent utav dessa förslag lett positiva beslut. Stoppa pressarna!

Jag kände inte till medborgförslagens existens innan Frida berättade om dem för mig (vilket kanske det förklarar den låga aktiviteten kring dem, om jag nu är representabel för din average snorvalp i JKPG). Så vi ordnar därför ett tillfälle där alla är inbjudna att skriva sina förslag och få hjälp på vägen.  Har du ett förslag till kommunens politiker så tycker vi att du borde komma på vår workshop på söndag. Ta med dig vänner så fixar vi papprena!

————————————————————————————————-

Söndag 4 december, kl 16:00-19:00

Present-utställningen i rådhusparken

Förslag för ett bättre Jönköping – workshop

Du vet hur Jönköping kan bli bättre, men hur kan du omvandla dina fantastiska idéer till ett förslag som hamnar på politikernas skrivbord? Ta med dig dina bästa idéer och dina bästa vänner, så ser vi till att tillsammans använda möjligheten att skriva medborgarförslag. På detta sätt hamnar dina tankar rakt in i den politiska diskussionen. 

Workshopledare: 
Frida Ohlsson Sandahl
http://facebook.com/fridaohlssonsandahl
http://www.fridaohlssonsandahl.se/

————————————————————————————————-

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: