365 Sakers framtid och andra projekt

19 Apr

 

Nu har det varit låga halter av aktivitet här på ett tag. Men för dig som undrar vad som försiggår så är 365 Saker Du Kan Göra – Projektet lagt på is framöver. Min tid som projektledare har varit fantastisk, underbar och ofantligt utvecklande. Men förra året bestämde jag mig för att leta efter nya stigar, så jag valde att personligen inte fortsätta som projektledare för denna blogg. Poetiskt nog stämplade jag ut för sista gången på förra årets trehundrasextiofemte dag och vinkade adieu.

Men försjunk dig själv icke i sorgetårar, sanningen är ju den att 365 Saker Du Kan Göra är en gräsrots-rörelse som lever, dvalar, uppstår och förökar sig utmed tidens gång. Och vad vet jag, kanske är du en själ som känner att du vill återuppliva 365, utforska nya kulturformer eller har du helt enkelt bara en fantastiskt idé? Låt inte din kreativa lusta gå till spillo, hör av dig till fenomenala Hugo på kulturkansliet så hjälper han dig. Slå honom en pling på 036-10 66 98 eller maila honom på hugo.raneras@jonkoping.se.

Men du kanske undrar varför i all sin dar jag sitter här och proklamerar om 365-istäckta situation om jag nu inte jobbar här längre? JO! För det är inte helt sant att jag lagt projektet helt bakom mig.

Sedan mars har jag startat och arbetat med ett mindre konstprojekt åt Jönköpings Kommun Kultur. Ni som följt bloggen vet kanske att vi redan har nosat på idén med ett renodlat konstprojekt. Förra sommaren t.ex ledde vi feriepraktikten ”Sweet Art” där vi smyckade staden med alternativ gatukonst.

I vilket fall fick jag i mars fick möjligheten att under 3 månader leda och producera ett antal offentliga konstverk i Jönköpings stadskärna (halle-luja!). Så jag bestämde mig för att av naturliga skäl fortsätta på linjen med Sweet Art och fokusera på tillfälliga och experimentella installationer. Vilka ni förhoppningsvis kommer stöta på runt i om i stan framöver. Ni kan läsa mer om projektet och dess på planer på Sweet Art-sidan som finns här på på bloggen.

Jag och mina medhjälpare kommer alltså utnyttja bloggen för publicering det vi utför i vår. Så ta dig en titt då och då så stöter du säkert på en kreativ chock eller två.

mvh/ Jesper Andersson – Projektsamordnare Sweet Art Jönköping

jesper.andersson@jonkoping.se

Ett svar till “365 Sakers framtid och andra projekt”

  1. Anonym 22 april, 2012 den 12:34 #

    bra jobbet Jesper!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: